Jdi na obsah Jdi na menu
 


Daniel Radcliffe

30. 12. 2006

Daniel Jacob Radcliffe

Datum narození: 23.7.1989

Znamení: Lev

Záliby: Harní na basovou kytaru, závody Formule 1

Domácí mazlíčci: 2 psi- Bink, Nuggeta

Oblíbený film: Charlieho andílci, Spiderman

Seriál: The Simpsons

Herečky: Nicole Kidman, Kate Winslet, Kate Hudson, Kirsten Dunst, Cameron Diaz

Herci: Ben Stiller, Tom Hanks, Ed Harris, Robert DeNiro

Idol: Gary Oldman

Hudba: The Stroke, Dandy Warhols, Sex Pistols, Iggy Pop, The Thrills,Darkness, Red Hot Chili Peppers, Roling Stones, Longview, The Libertines, David Bowie, Deftones, The Music, Brendan Benson, Coldplay, The Rapture

Daniel se chtěl stát hercem již od pěti let, ale jeho rodiče si nepřipouštěli, že by mohl být hercem. Přesto se mu podařilo rodiče přesvědčit a jeho máma poslala Danielovu fotku do televizní společnosti BBC, která vybírala potencionální uchazeče na roli mladého Davida Copperfielda. Daniel musel projít pět zkoušek, než se mu podařilo získat tuto první větší roli v televizní adaptaci románu Charlese Dickense "David Copperfield" (1999). V tomto dramatu v režii Simona Curtise také hrála Maggie Smith, která v sérii Harry Potter ztvárňuje profesorku McGonagallovou.

Brzy poté se objevil v malé roli po boku Pierce Brosmana v akčním thrilleru podle bestselleru Johna Le Carré Agent z Panamy "The Tailor of Panama" (režie John Boorman, 2001). Největší úspěch se mu dostalo, když získal roli Harryho Pottera ve filmu Harry Potter a Kámen mudrců "Harry Potter and the Sorcerer's Stone". Jeho život se náhle změnil, poté co uspěl ve výběru na roli mladého chlapce, která se získává jednou za dekádu. Po měsících hledání a tisíce zkouškách si jej režisér Chris Columbus vybral pro tuto roli. Daniel byl v roli Harryho úžasný a ze všech stran se na něj valila pozitivní kritika. Po uvedení filmu do kin se z Daniela náhle stala světová hvězda. Film, který je založen na populárním fantasy knize se stal absolutním trhákem, jenž lámal rekordy v návštěvnosti.

Druhé pokračování Harry Potter a Tajemná komnata "Harry Potter and the Chamber of Secrets" (2002) pokračovalo v úspěšném tažení prvního dílu. V roce 2004 spatřilo světlo světa třetí pokračování, nesoucí název Harry potter a vězeň z Azkabanu "Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban" a následující rok se objevilo čtvrté pokračování Harry Potter a ohnivý pohár "Harry Potter and the Goblet of Fire".

Rolí Harryho Pottera si získal vřelé uznání a britský Variety Club mu v únoru 2002 udělil cenu Best Newcomer Award. V dubnu téhož roku byl také honorován prestižní cenou David Di Donatello Award, kterou mu předal sám David Di Donatello. Cena mu byla udělena za vynikající Harryho portrét a za příspěvek budoucnosti kinematografie.

V prosinci 2002 se také jako host objevil v několika představeních komedie The Play What I Wrote, která získala Olivier Award. Představení se odehrála v londýnském West Endu v divadle Wyndhams Theatre. Režie se ujal Kenneth Branagh. Ve volném čase se Daniel věnuje poslechu hudby a sledování filmů, jeho nejoblíbenějším žánrem je rock, zejména pak v provedení britských nezávislých skupin.

Filmografie:

2005 Harry Potter a Ohnivý pohár

2004 Harry Potter a vězeň z Azkabanu

2002 Harry Potter a Tajemná komnata

2001 Harry Potter a Kámen mudrců

2001 Comic Relief: Say Pants to poverty (TV)

Short Pants (TV)

2001 Agent z Panamy

1999 David Copperfield (TV) (epizody 1,2)

Kontakt:

ICM

76 Oxsford Street

London, WIN JHN

nebo

Sye Latimer, ARG

40 Great Portland Street

London, United Kingdom

WIW 8PA

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dan v novem hororu

(Fanda, 8. 3. 2012 16:42)

Teď jsem četl,že Daniel hrál v novém hororu,Žena v černém.Psali,že horor nic moc,jediný co ho zachránilo,tak byl právě Redclife :D
Přečtěte si to www.svetfilmu.eu

Re: Dan v novem hororu

(Harry James Potter, 19. 3. 2012 15:28)

Jo, taky jsem to slyšel.Kdyby tam nehrál Dan,yajímalo by mě,jak by to dopadlo:)

Re: Re: Dan v novem hororu

(Harry James Potter, 19. 3. 2012 15:29)

SORRY,špatně jsem klikl :)

.............................................

(crisp2000, 18. 11. 2011 14:20)

jako jak to všechno vis a proč se ho tu nekdo ptate na ty keci on je z Velky Britanie tak sem asi nepude ne!!!!

..............

(............, 16. 6. 2010 19:07)

Danieli jseš nádherný plišoví medvídek.

harry

(..., 30. 1. 2009 16:44)

harry česky neumi je angličen.ale škoda chtela bych si snim popovidat

tss

(xxx, 21. 9. 2007 12:29)

Vy si jako myslíte že sem na tendle blog přijde Dan????????A i kdyby tak česky fakt neumí.

ahoj

(klara, 18. 8. 2007 11:19)

ahoj daniele jak se mas mas holku kolik ty je me je 10 a kde bidlis napis jo a kezbi si prijel do ceska ja sem tvuj fanousek ja te mam rada ale tet ne paaa a napis paaaa

otázky

(simík, 14. 8. 2007 18:10)

dani máš nějakou holku upřímě!odepiš!
budeš točit ještě film po 7 dílu?

Ae myslim si.....

(Fruu-fruu, 14. 8. 2007 0:20)

Ae myslim si že je angličan nebo......ee?:D:D

Furt newim z jaké je harry země:D:D

(Fruu-fruu, 14. 8. 2007 0:19)

No jsem asi vůl nebo yá newim prostě newim z jaký je harry země:) plsky napište z jaký je země......

Hery jak se ti libi Tvuj novej film

(Denda, 8. 8. 2007 20:33)

Hery co na to řikaš že hraješ ve filmu budeš mit ještě nakej film odepiš prosim

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA